Letošní sezóna opět končí baráží. Kde se stala chyba?
Dělali jsme všechno pro to, aby základní část dopadla lépe, než nakonec skončila. Letos nám to tam ale prostě nepadalo, zápasy nám většinou utíkaly o gól. Musím ovšem říct, že jsme se na nic nevykašlali, dávali jsme do výkonů všichni sto procent. Navíc nás potkala spousta zraněních, což nám také dost ublížilo.

V jakém momentu vám takzvaně ujel vlak?
Vlak nám ujel při té dlouhé sérii proher. Odehráli jsme v ní zápasy, které jsme prostě měli vyhrát… kdyby se vyhrály, tak se vůbec o baráži letos nemusíme bavit.

V herní projevu jste udělal oproti předešlé sezóně pokrok. Jak vnímáte své letošní výkony?
Minulý rok jsem zažil první celou sezónu v extralize a tak trochu jsem se v ní rozkoukával. Přiznám se, že jsem byl tím, jak hra v naší nejvyšší soutěži vypadá, zaskočený. Letos už jsem věděl, do čeho jdu, co od soutěže mohu čekat. Dal jsem si nějaké osobní cíle, řadu z nich jsem splnil a teď se chci dál zlepšovat. Začal jsem na sobě trochu víc pracovat.

Po základní části jste dostali desetidenní volno. Jak jste ho trávil?
Byl jsem z konce sezóny zraněný, takže jsem si volna moc neužil, spíš jsem léčil zranění. Nejdřív jsem se musel dát trochu dohromady a pak jsem trénoval na suchu s kondičním trenérem Tomášem Hornou. Ostatní kluci ale jeli na dovolenou, někteří zůstali tady a chodili dobrovolně trénovat.

Jste už zdravotně v pořádku?
Ano, jsem v pořádku. Už několik dní trénuji naplno na ledě s týmem. Aktuálně jsem připraven v baráži hrát. Záleží jen na trenérech, jestli mi dají šanci.

Čeká vás baráž s vítězem play-off Chance ligy. Sledoval jste tuhle soutěž v průběhu roku?
Upřímně musím říct, že jsem základní část Chance ligy moc nesledoval. Nezáleží totiž tolik na tom, kdo ji vyhraje. Předloni to byla Třebíč, která pak následně v play-off vypadla. To samé se potvrdilo letos s Porubou. Play-off je úplně jiná soutěž. Nikdo tam nikomu nic nenechá nic zadarmo. Na to Poruba doplatila. Myslím si, že měli trochu velké oči… a nakonec je Jihlava přejela. Finále Vsetína se Zlínem jsem si několikrát pustil, ale spíš jako kulisu, u které jsem dělal nějakou jinou činnost. Přišlo mi, že Vsetín dost dominoval a zaslouženě do baráže postoupil.

Vsetín nemůže kvůli nevyhovujícímu stadionu hrát baráž na legendárním Lapači. Zatím nebylo oficiálně oznámeno, kde najde azyl. Je pro vás důležité, kde se vlastně bude hrát?
Je nám jedno, kde budeme hrát. Jestli se chceme udržet v extralize, tak musíme Vsetín porazit kdekoli… i kdyby to bylo třeba na Lapači. Pro Vsetín je to ale smutná situace. Baráž si vybojovali a nemůžou jí hrát doma. I my bychom si tam rádi zahráli. Pamatuji si z první ligy, jaká tam je skvělá atmosféra.

Skvělou atmosféru vytvoří jistě i kladenští fanoušci, vždyť první dva zápasy už jsou téměř vyprodané…
Pro každý tým jsou fanoušci velmi důležití. Já bych chtěl v první řadě poděkovat všem našim fanouškům, kteří nás podporovali a chodili na zápasy, i když se nám nedařilo. Doufám, že naši příznivci přijdou na baráž v co nejvyšším počtu a pomohou nám extraligu udržet.

Za Vsetín hraje váš bratr Štěpán. Už proběhlo první hecování?
V kontaktu ohledně baráže s bráchou zatím nejsme, a tak ani žádné hecování zatím neproběhlo. Myslím si ale, že to určitě přijde.

V jakých dresech půjde rodina Bláhových na baráž? V modrobílých nebo zelenožlutých?
To netuším. (směje se) Rodina nám všem třem bratrům ale úspěch přeje (pozn. red. - třetí bratr Martin hraje 2. ligu za Ústí nad Labem), na naše zápasy příbuzní koukají a myslím si, že v baráži budou fandit oběma stejně.

Baráž je teprve před vámi, ale co pak? Už se těšíte na dovolenou?
Nějaké vypnutí určitě proběhne. Tím, že baráž končí až na konci dubna, moc volna ale nebude. Brzo zase budeme muset začít trénovat na suchu a připravovat se opět na novou sezónu, protože v červenci už zase vyjedeme na led.

Hovoříte o příští sezóně… máte jasno o své budoucnosti?
Pro příští sezónu mám ve smlouvě opci, takže záleží čistě jen na majiteli, jestli jí uplatní a já na Kladně zůstanu nebo ne.