"Chtěli bychom, aby se kladeňáci naučili chodit na baseball stejně jako na hokej nebo na fotbal. Naše hřiště je na klidném místě v přírodě a přece snadno dostupné pěšky i městskou hromadnou dopravou. Letos jsme výrazně zapracovali na službách pro fanoušky a chceme jim nabízet pestré občerstvení. Máme výbornou kávu, domácí sladké dezerty a standardem jsou párky v rohlíku nebo nanuky. Na naše obložené croissanty se těší fanoušci soupeřů víc než na zápas, " shrnuje práci  týmu Miners tajemník klubu Radka Jakubová. "Máme nové venkovní posezení, místo pro umístění kol, skvělé zázemí. Můžeme zase o krůček přiblížit baseball kladenským sportovním fanouškům," dodala.

Letos vykročili Miners do sezony zápasem kategorie U9 již ve středu 3. dubna, dále o víkendu 6. a 7. dubna sehráli své zápasy kategorie U7 a U11. Tzv. Opening day, tedy otevření sezony je plánovaný na 14. dubna, kdy hrají muži 2 zápasy s brněnskými Hippos. Petr Baroch k zápasům uvádí: "Tato sezona je pro nás přelomová. Dostali jsme do druhé nejvyšší soutěže a chceme, aby to pro nás byl odrazový můstek ještě výš. Máme nové posily z řad dorůstající mladé generace a je vidět, že kluci hodně chtějí. Makají, dřou a jsme zvědavi, jaká konkurence nás čeká a jak se s ní vypořádáme."

Kromě datumu 14. dubna si v kalendáři zaškrtněte ještě 11., 12. a 19. května. Miners totiž obhájili možnost zorganizovat Stříbrný SuperCup a Stříbrný FirstCup, taková semifinále republikových mládežnických soutěží. "Sjedou se k nám týmy mládeže z celých Čech a ačkoli se to nezdá, na hřišti zvládnou tyto děti neuvěřitelné zákroky. Mnohdy jsou tyto zápasy pestřejší a zábavnější než zápasy mužů, " zve na sportovní odpoledne Radka Jakubová. "Na těchto velkých akcích budeme mít také otevřený grill, takže klobásy, krkovice i kuřecí steaky po celý den," doplňuje.

Nemáte-li program, zkuste vzít v úvahu návštěvu rozdělovského hřiště Miners a objevte další světově proslulý sport - baseball. Miners se na Vás už těší.