Hořkost porážky v soutěžním duelu zatím na Kladně nepoznala zimní posila, brankář Václav Smrkovský. Ten z Kladna odešel v patnácti letech do příbramské mládeže s vidinou hrát nejvyšší dorosteneckou soutěž, což se mu splnilo. V Příbrami strávil sedm a půl roku, přičemž si zachytal druhou ligu, dvakrát byl na střídačce také v nejvyšší české soutěži. „Za tu dobu jsem se už považoval i za Příbramáka, ale furt jsem měl Kladno v srdci. Příbramská epizoda je část mého života, na kterou budu vždycky rád vzpomínat. I když se během ní děly některé věci, které nebyly úplně šťastné, tak mám na Příbram převážně hezké vzpomínky. Udělal jsem si tam spoustu kamarádů a dobrých vztahů, ať už s panem Starkou nebo s místními trenéry,“ řekl Kladenskému měsíci Smrkovský a dodal: „S návratem do Kladna jsem nadmíru spokojený. Jsem rád, že se nám na jaře daří po té ne úplně povedené přípravě. Všechno si nějakým způsobem začíná sedat. Pochopili jsme filozofii trenéra vidět a myslím si, že už je jeho rukopis na naší hře vidět.“

Kladno na jaře sehrálo šest zápasů. Ze všech odešlo jako vítěz, navíc jen dvakrát inkasovalo branku. Smrkovský má na svém kontě tedy už čtyři čisté štíty. „Je to práce celého týmu. Na defenzivě se podílí celý mančaft. To, že málo inkasujeme je tedy ocenění nejen pro mě, ale pro celou obranu i celý tým. Statistiky ale moc nesleduji. Pro mě jsou důležité body. Pravda je ale, že to ale jde ruku v ruce. Když se daří celému mančaftu, máte pak také dobrá čísla,“ vysvětluje čerstvě třiadvacetiletý brankář. 

Eskáčko porazilo Neratovice 4:0, Březovou 3:0, Meteor Praha 4:1, Admiru Praha B 1:0, Louny 4:1, Brandýs nad Labem 8:0, a živí tak nadále, i díky dvěma jarním prohrám vedoucího Chomutova, naději na postup „Kvůli tomu jsem se do Kladna vrátil. Zlákala mě vidina vedení. Klub se podle mě dal dost dohromady. Nyní chceme posouvat a udělat úspěch, na který Kladno už nějakou tu dobu čeká,“ líčí Václav Smrkovský.

Aktuální ztráta Kladna na první místo zajišťující postup do třetí ligy už je poloviční. Z dvanácti bodů se smrskla na šest. Další tři body může umazat případná výhra ve vzájemném zápase s lídrem z Chomutova. „Musíme se nadále soustředit sami na sebe. O Chomutovu nad námi víme, jsme rádi, že jsme jeho náskok stáhli, ale pořád je to jen o nás, abychom neuhnuli z cesty, kterou jsme si nastavili. To je nejdůležitější. Když tohle dodržíme, tak úspěch přijde,“ tuší mladý kladenský brankář, který na závěr optimisticky dodává: „Pořád jsme ve hře!“


Výsledek měsíce SK:
Starší žáci do 15 let si v nejvyšší žákovské soutěži vyšlápli na Bohemians! Už v 17. minutě sice prohrávali, zanedlouho ale vyrovnal Hájek a obrat dokonal dvěma góly Aleš Fitko. Svěřenci trenéra Josefa Procházky tak zvítězili 3:1 „V tomto zápase jsme získali zaslouženě tři body. Na tento výkon musíme navázat v dalších kolech. Pokud budeme hrát takto, tak na další body nebudeme čekat dlouho,“ řekl po utkání Procházka. Hned v dalším kole jeho tým porazil také Football Talent Academy a stáhl tak ztrátu na nebarážové pozice. Na ty aktuálně ztrácí tři body!